top of page
  • Writer's picturetuija

Pohjanmaan maisemia: Kalajoen hiekkasärkät

Kalajoen hiekoilla ekaa kertaa elämässäni. Vierailuajankohdaksi sattui hyvin tuulinen, aurinkoinen ja rauhallinen päivä, kesäkuun alku ei ole vielä varsinaista lomasesonkia Suomessa, joten täälläkin sai tallustella rauhassa. Visiitti tänne oli extempore-tyylinen, pakko käydä tsekkaamassa kun huudeilla ollaan.

Ja kyllä kannatti käydä tarkistamassa tämäkin paikka. Mökkejähän (lienevät varmaan vuokrasellaisia pääasiassa) oli älyttömästi, ja mikäs siinä onhan täällä kaikenlaista viihdykettä vesipuistosta hiekkarantaan.


Me tosin pysähdyttiin vain kävelemään biitsille ja ravintola Lokkilinnaan. Jossa muuten söin ihan älyttömän hyvän pizzan: Aamurusko. Siihen tuli mango-chilihilloketta, joka kruunasi makukokemuksen.

Mä keskityin olennaiseen enkä kuvannut annosta, en kyllä yleensäkään kuvaile ruoka-annoksia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.


Mutta joo, Kalajoen hiekkasärkät on varmasti mukava lapsiperheen lomailupaikka, on vaikka mitä tekemistä. Kuvittelisin että itse en täällä viihtyisi turistikaudella mutta näin meni oikein mukavasti, kun ravintolassakin oli vain muutama saksalainen meidän lisäksemme.Comments


bottom of page